lördag, januari 09, 2016

En utflykt som började med ett misslyckande

Vi hade tre dagar vid templen och en dag skulle vi pausa och åka och titta på de flytande byarna på Tonle Sap. När vi kom dit så fanns det bara ett båtorganisatör som skulle ha 40 dollar per vuxen för att kunna komma ut till byn. När vi lämnade fram vår 100 dollar sedel så fick vi snabbt tillbaka den, Den var lite skavd i kanten och då vägrar de att ta emot den. Det var likadant över hela Kambodja. Vi hade inte övriga pengar så det räckte så det vara bara att antingen åka tillbaka till staden och ta ut pengar och sedan tillbaka eller helt enkelt strunta i den flytande byn. Vi gjorde det sistnämnda. Så vi har varit i Siem reap utan att besöka de berömda husen byggda på pålar.

Istället tog vi tuk tuken tillbaka och gjorde lite spontana utflykter till en krokodilfarm och Cultural village. Vi fick lära oss att krokodiler är rädda för bambu, så de använder det för att fånga dem.
Cultural village var en bra plats för barnen. Det var en fin park som hade olika föreställningar och olika typiska hus i minatyrer. Marcus blev uppbjuden till dans på ett Kambodjanskt bröllop. Det finns filmbevis, men det besparar jag er med. Det blev en riktigt bra dag ändå.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar