torsdag, december 17, 2015

Sihanoukville del 2Efter ett par lata dagar på paradisön var det dags att ge sig tillbaka mot fastlandet. Vi stannade tre nätter på Koh rong sanloem och det var verkligen fantastiskt men det var skönt att resa vidare också. Bungalowen hade ingen AC vilket visade sig påverka Ted en hel del, han blev rätt trött och hade svårt att somna i värmen. Dessutom var det kolsvart på natten så trots ficklampor höll vi oss helst till den den resorten som vi bodde på vilket resulterade i samma restaurang till frukost, lunch och middag. De hade god Khmermat så det gick ingen nöd på oss, men ombyte förnöjer. När vi skulle gå till piren upptäckte Marcus att hans skor var borta, med största sannolikhet stulna. Tysken i bungalowen bredvid hade precis bett oss hålla utkik efter hans, då han trodde att något djur lekt med dem. Ytterst osannolikt att ett djur skulle leka bort två par sandaler. 

Den här gången valde vi att bo på Otres beach. Otres är den stranden som ligger längst bort i Sihanoukville och är uppdelad i Otres 1 och Otres 2. Vi bodde så gott som längst bort, i slutet på stranden. Det här är en av våra favoritstränder hittills. Det är en fin strand, det händer lite i form av restauranger och försäljare. Dessutom fanns det snäckor och krabbor att leta efter vilket ger högre poäng :)

Bilden är tagen från vårt hotellrum på Mary beach hotel and resort. Det var toppen att vara så nära till stranden och ta ett litet dopp i poolen på vägen till rummet. Här simmade Melvin 100 meter för första gången. Ted tyckte det var roligast att hoppa från kanten.
Ted lyckades få tag i några minikrabbor, trots att de är supersnabba.
Dagarna gick snabbt här med många timmar i vattnet. Det är så härligt varmt att ingen av oss ville gå upp. Hela Otres 2 verkar gå i ett härligt lugn vilket hjälpte oss att komma i semesterkänsla. Efter tre nätter var det dags att sno ihop ryggsäckarna och dra sig mot Phnom Pehn för att komma med flyget till Siem reap.

Kram Sus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar