fredag, december 18, 2015

Sihanoukville.- Phnom Penh - Siem reap

Taxin till Phnom Penh från Sihanoukville skulle ta cirka 4 timmar. Den tog 3 timmar på vägen ner, men då som vi som däckade sälar och vi körde hela vägen utan ett stopp. Vägen tillbaka tyckte vi det verkade rimligt att det skulle ta 4 timmar, men så snart vi närmade oss PP och vi trodde att vi var framme så visade det sig att vi kom samtidigt som det var skiftbyte på fabrikerna som ligger i utkanten av staden. Det tog två extra timmar att ta sig fram de sista kilometerna. Trafiken var helt galen och det var tvärstopp. Vi var glada att vi hade Ipads och chips i bilen, det var inte ett gnäll från barnen.

Väl inne på hotellet Hang Neak guesthouse gick vi upp på deras takbar (som de var mycket stolta över) och åt lite mat sedan dök vi i säng.

Till Siem reap hade vi bokat flygbiljetter vilket kändes riktigt lyxigt med tanke på taxiresan dagen innan. Vi har läst om dåliga vägar och bussar som tar dubbelt så lång tid än vad de ska, och även om barnen varit superduktiga så kändes det här verkligen som ett enklare alternativ. Lite oroliga var vi på morgonen att det skulle vara trafikstockning, men tuk tuk- resan tog 30 minuter till flyget så vi hann med. Flyget tog 35 minuter så det är inget avstånd egentligen. Men en bussresa tar 6-8 timmar.

Vi checkade in på ett härligt hotell som heter La residence blanc de Angkor. En liten fin pool och en personal som gjorde sitt yttersta för att hålla oss nöjda. Efter lunch och lite poolhäng kunde vi inte hålla oss utan drog ut och köpte biljetter till Angkor templen. Sedan körde vår tuktuk kille oss i full fart till Ankor Wat för att vi skulle få se templet i solnedgången.

Att komma dit och se templet torna upp sig är helt fantastiskt och det är en helt magisk känsla som infinner sig!



Barnen hade fått nog av att vara  duktiga och var bara trötta, så de kände nog inte magiken på rikigt samma sätt...
Vi har lärt oss att resdagen behöver vi ta det lite lugnt för dem. Osäkra på om det är resan i sig som påverkar dem eller det faktum att de sitter med sina Ipads en längre tid. Det verkar också påverka det goda humöret.







Jag bjuder på en bild från galna familjen. Det blev rätt sent efter besöket på Angkor wat så vi tog beslutet att köpa med oss pizza till rummet. Mycket uppskattat hos Melvin :)


Vi hörs!

Kram Sus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar