torsdag, september 30, 2010

Krokus

Inga laddare i sikte. Nu har jag även mailat hotellet på Rhodos för att höra om vi lämnat dem där... Låter lite långsökt, men vi får se.


Igår hann jag med lite trädgårdsfix. Fick äntligen ner krokuslökarna i jorden. Hoppas att de inte hunnit torkat och att de kommer upp fint. 75 lökar satte jag, låter mycket, men de kommer nog knappt synas. Kommer inte ihåg vilken sort jag köpte, men vita var de och såg ut som på den här bilden!

Bild lånad från nätet


Jag tycker att blommor som blommar på våren är det härligaste, då går jag runt på tomten och kollar om det vill knoppa någonstans. Härligt!


Hösten har precis börjat och här drömmer jag om våren...


Kram


fredag, september 24, 2010

Vart tar saker vägen?

Har letat igenom hela huset efter kameraladdarna, båda är borta. Hur kan de bara försvinna? Så irriterande, speciellt då jag vill fota och visa lite här på bloggen :(

Snart dyker det kanske upp någon ledtråd i huvudet så man hittar dem!

Än så länge får jag hålla tillgodo med de kort jag har...
Måste bara visa den här underbara bilden på sonen när han är i full språng. Visst syns farten?:)
Bilden är tagen i somras när vi var i Uddevalla och hälsade på goda vänner!

torsdag, september 23, 2010

Hej igen!

Hemskt ledsen att ni inte hört något från mig på länge. Jag har helt enkelt inte haft någon lust att skriva. Nu känner jag dock att det börjar klia i skrivfingrarna :)

Idag åker Mårbacka-pelargonerna på vinterförvaring i garaget. Förra vintern hade vi ju rätt varmt därinne men i år ska vi nog försöka få ner värmen lite. Då blir det finfint för blommorna. Fast de övervintrade jättefint förra vintern och har blommat massor hela sommaren. Vårt burspåk i sydväst läge är ju precis vad de vill ha. Pelargoner överlever ju hos mig eftersom de tål att torka ut...

Satt och läste Sköna hem under lunchen, och blev inspirerad av Victoria Skoglunds vackra hem! Jag är svag för betongbänken i badrummet som får sällskap av de skira blommorna och den romatiska inredningen. Mycket fint!





Bild från Sköna hem


Bild från Sköna hem

Lite avundsjuk är jag på hennes stora Myrten, min lyckades inte överleva. Howardsoffan eller den fina lampan från Zandvoort skulle jag inte heller tacka nej till!

Kram
Sus

måndag, september 06, 2010

Postorder till trädgården


Jag har fått leverans från Hortogreen! Bland annat det här vackra silverpäron-trädet. Det ska få stå i en kruka på altanen. Beställde även två klematis till spaljen vid spabadet. Valde en storblommig vit sort som heter miss Bateman. De blommar för fullt nu och ser fina ut. Förhoppningsvis kommer de klä in spaljen nästa år och ge lite insynsskydd.
Med växterna kom en postorderkatalog så nu gör jag nya planer:) Mycket fint finns det!
Kram Sus

onsdag, september 01, 2010

Nyheter

Idag har lillplutten börjat dagis! Det kändes bra och han verkade gilla stället. Hoppas det går lika bra i morgon när jag ska gå därifrån en liten stund. Marcus har också börjat nytt jobb idag :). Han verkar också trivas!


Förra veckan var vi på Rhodos och njöt i fulla drag. Jättehärligt med semester nu innan allt drar igång... Vi hade det underbart, inte ett moln på himlen och jättevarmt vatten... (typiskt svenskt va att nämna vädret ;))


Här kommer lite bilder från vackra Kalithea! De har varma källor där som anses göra gott för kropp och själ och användes tydligen redan under romartiden..