fredag, juni 25, 2010

En trevlig midsommar
önskar vi från Villa Runnaby
Hoppas ni alla får en jättetrevlig helg!

torsdag, juni 24, 2010

Altan!

Det är helt otroligt, men vårt modem slogs ut av blixten, ännu en gång. Vi hann inte höra att det åskade utan rätt var det var så small det bara och blixtrade till. Så vips var vi utan internet igen. Det var jobbigt, men nu är vi på banan igen :)

Här hamras det och sågas för fullt för altanen på baksidan. Meningen är att den ska gå från baksidan och sedan följa ena kortsidan. Plintarna är satta för hela verandan men vi börjar med att göra klart den på baksidan. Ska bli så skönt att inte kliva ner i en sandhög utan komma ut på en härlig veranda när man kliver ur dörren!






Spabadet är på plats också, det var så tungt att vi fick ta en hjullastare till hjälp för att flytta det. Som tur var förstörde den inte vår "snart en gräsmatta" något nämnvärt.

Är det någon skillnad på veranda och altan förresten?

Kram Sus

måndag, juni 07, 2010

Sädessärlorna lever farligt




Grannens katt har hittat sädessärlornas fågelbo. Ni kan gissa om mamma och pappa sädessärla blev oroliga när de såg den röda besten vara på väg med tassen upp till bot! De satt och liksom studsade på staketet!


Vi lyckade skrämma bort honom utan att han fick tag i någon av ungarna, men det har inte varit så mycket aktivitet där så fåglarna kanske blev skrajja och drog...


Kram

söndag, juni 06, 2010

Vart tog gräset vägen?

Vill bara först säga vad underbart det är med denna sommarvärme! Igår var vi och grillade hos våra vänner som köpt hus för några månader sedan. De hade fått jättefint, och god mat bjöd de på! Jag skulle vilja äta grillat varje dag :)


Här känns det som att det inte händer så mycket. Det blev som vi befarade med gräsfröna, de verkar ha flutit bort under ovädret som var, så igår kastade vi ut nya frön. Det har kommit upp lite överallt av de gamla fröna, men det är mycket glest. Däremot grönskar det rikligt på ställen där det samlats vatten :)



Vi stod i valet och kvalet mellan att så eller rulla ut gräs. Fördelen med rullat hade ju varit att vi skulle kunnat bruka gräset tidigare, samt att det blir grönt på en gång. Nu i efterhand är jag rätt nöjd ändå med att vi sådde. Tomten är ju relativt stor och det tar tid att vattna över allting. En rullad gräsmatta hade vi nog aldrig klarat att förse den med det vatten som den behöver...

Njut av solen!

Kram