torsdag, oktober 29, 2009

Profilbilder

Tänkte visa huset ur en ny vinkel :) Jag har ju helt glömt bort att visa hur balkongerna börjar byggas upp. De här bilderna är från förra veckan, för den här veckan har vi inga snickare hos oss.

På framsidan är den nästan klar, det ska bara sättas upp ett staket. På baksidan däremot är det lite mer fix. Det ska brännas lite för att det inte ska släppa in vatten bland annat. Den balkongen blir annars helt ljuvlig. Den är det utgång till från allrummet på övervåningen och har en härlig utsikt. Den blir större än vad jag först trodde vilket blir jättebra, då är det mer naturligt att bygga en inglasad veranda under den. Annars tyckte jag att det var en av nackdelarna, om man kan kalla det så, med husmodellen, att det inte fanns en naturlig plats för en inglasad veranda.




Med bilden här nedan vill jag visa vad fint det blev när vi fick bort allt skräp. Dessutom håller B på här och rakar ut lite på tomten, vilket också gör att det ser lite renare ut. På mitten av bilden står en doftschersmin som jag vill spara, men jag vet inte vart den ska sitta ännu. I somras var första gången på tre år som jag lade märke till den vilket jag tyckte var lite märkligt... Det visade sig att Marcus klippt ner den till marken tidigare, så det är klart att det tog några år innan den blommade. Förhoppningsvis går den att flytta, det är ju inget roligt att bara ha nyplanterde buskar, det tar sådan tid innan de kommer upp!

fredag, oktober 23, 2009

Jaha.....nu ska man blogga för första gången... som ni kanske förstår så är det inte S som bloggar utan M. Men jag gör väl ett försök.


Det som jag roat mig med på kvällarna är måla, måla, måla...



Snickarna har roat sig med att mura kamin.

Idag så har vi fixat garageuppfarten , kan ju vara bra att man kan komma in med bilen.

Lite snittsiga bilder nedan....




Det blev några lass med material, 7 st bilar...B B gräver o står i

Nu börjar det se ut som ett hus.

Men trots mina solstrålar här hemma blir det mörkt även hos oss.

Här har ni Melivin , live in action!!!




tisdag, oktober 20, 2009

Härliga kuddar

Jag ville bara visa mina nya kuddar som jag inhandlat på H&M Home. Jag blev jättenöjd med alla tre så nu ska jag nog köpa några fler ;)



Idag verkar det mer eller mindre klart med listningen på övervåningen. Innerdörrarna är upphängda också. Igår gjöt de plintar för balkongen på baksidan så idag började de sätta upp den. De jobbar faktiskt på den nu ute i mörkret med strålkastare!

Röris har satt upp kök- och duschblandare och kopplat in handfat på nedervåningen.

De har fortsatt gräva för rören som ska ner för värmen också idag. Jag har faktiskt inte varit ute och kollat nu men jag tror att rören är nedlagda nu. Jo det är dem, för i morgon kommer de och kopplar in dem...

måndag, oktober 19, 2009

Helgens bravader

Som vanligt gick helgen fort! Det känns ändå som att vi fått lite gjort! Marcus spacklade och slipade och målade vidare under lördagen. Igår söndag tog vi hand om allt byggspill som låg överallt på tomten. Ja, jag var också med.. För första gången i sitt 3,5 månaders liv fick Melvin vara själv hos mormor och morfar, vilket gick jättebra, för mig alltså ;) Honom var jag aldrig orolig för :).
Nedan kan ni se lite hur det ser ut nu när det är målat.



Idag är det fullt hus här. Rörmokare, grävare och snickarna är här på en gång. Då händer det lite.. just nu när jag tittar ut står de visserligen i ring fyra styckenoch diskuterar.. men det behöver man väl också.

torsdag, oktober 15, 2009

Tapeter

Vad härligt att solen skiner! Just nu sover Melvin sin förmiddagslur, sen ska vi iväg och beställa tapeter! Än har jag inte riktigt helt bestämt mig men här är de tapeter som jag tittar på!
Pionerna finns även i en mild turkosgrön färg som jag tycker är lite intressant, men den hittade jag tyvärr ingen bild på. Den funderar jag på att ha i köket som en kontrast till allt det vita. Sedan är det ju den vackra tapeten swan lake som jag vill ha någonstans men vet inte rikigt var ännu, men jag är förälskad.

Pioner av Nina Campbell, Osborne & Little


Swan lake av Nina Campbell, Osborne & Little

Kaj, Sandberg tapeter


Lisen, Sandberg tapeter


Tapeten kaj funderar jag på i Melvins rum och Lisen ska vi ha i vårt sovrum. Det är bestämt ;)
I hallen ska vi ha Woods från Cole & son som jag skrivit om i tidigare inlägg

onsdag, oktober 14, 2009

Utan byggställning

Hej på er! Kom precis på att jag inte visat hur huset ser ut utan byggställningen, och som jag har längtat efter det. Här kommer lite bilder!







Det saknas lite spröjs, knutbrädor och en balkong :), men det kommer nog upp nästa vecka. Snickarna skulle komma den här veckan men de har ett annat jobb att göra klart också så de kommer nog inte förrän på måndag. Under tiden spacklar, slipar och målar Marcus så mycket han hinner efter jobbet! Jag är mitt uppe i val av tapeter... Mycket roligt!!!

söndag, oktober 11, 2009

Badrummet uppe

Hoppas att ni haft en härlig helg! Hos oss har den gått fort. Marcus har målat tak och väggar. Jag har mest ägnat mig åt att fylla år:)
Tänkte visa lite bilder från badrummet på övervåningen som jag tog i fredags. Passade på när det var som ljusast så jag slapp använda blixt, då blev bilderna något bättre.
Första bilden här är där handfatet kommer att stå, men än så länge står det i sin kartong.






Här kommer en tjuvtitt på badrumsinredningen vi valt. Vi har dock valt en helt i svart. Det kommer från Realimport där vi köpt all badrumsinredning. De har speciellt mycket fina prisvärda badkar. Eftersom jag och sambon har samma tider i badrummet valde vi ett bredare handfat där vi få plats båda två samtidigt.



Bild från realimport.se


På bilden ovanför ser ni toaletthörnan. Förhoppningsvis kommer även att min vita steghylla få plats mot den väggen :)


Nedanför ser ni vårt härliga badkar, också från Realimport. Nu är det helt inkaklat, det blev jättesnyggt!



torsdag, oktober 08, 2009

Kaklat i köket!

Nu sitter kaklet i köket. Det införskaffades så sent som i förrgår. Tog lite tid innan vi bestämde oss och hittade det vi ville ha. Ovanligt va? ;) Det är 10x20 plattor med fasade kanter. Fogen ska bli vit. I hörnet ska fläktkåpan sitta och på väggen till höger tänkte vi sätta en tapet som bryter av litegrann.




onsdag, oktober 07, 2009

Två snabba...

bilder på hur köket kommer att se ut! Bilderna är från i förrgår. Igår tog jag inga nya foton, men det ser inte så jätteannorlunda ut ännu. Förhoppnigsvis hinner jag ta lite nya bilder idag.. men först en tur till IKEA :)




måndag, oktober 05, 2009

Äntligen lite kakelbilder!

Godkväll alla tålmodiga! Änligen har jag tagit lite bilder från kaklingen. Problemet var att få till någotlunda bra bilder på dammiga plattor när blixt var tvunget att användas. Det såg bara smutsigt ut... Här kommer ett litet smakprov :)

Första bilden är från tvättstugan, jag tyckte det var lite roligt och annorlunda lagt klinker. Gregor plattsättaren säger "terrible terrible" Antagligen menar han inte mönstret utan att det är så många små plattor han måste sätta. Plattorna är 10x10 cm, så det blir en del.


Här är golvet i badrummet på nedervåningen precis nylagt! Idag var det fogat med svart fog, blev jättesnyggt. Tyvärr var det övertäckt, så inga bilder idag...



Väggen på badrummet nere. Jag gillar verkligen de här plattorna för deras rakt skurna kanter. Sov lite oroligt natten efter att de sattes upp då jag blev orolig att vi skulle ha valt mindre fog, men bestämde mig sedan för att det blev bra. De är satta med 3 mm fog.



Här kommer en lite sned bild.. Det är badrummet på övervåningen, den är fortfarande väldigt dammig då den inte är fogad och avtorkad. Hela badrummet, golv som vägg är satta med den här antracitgrå färgen. Duschutrymmet har dessa små 10x10 plattor (vilka vi har letat halvt ihjäl oss efter, de fanns i annonsbladet från Bauhaus, men fanns inte att hitta), och övriga rummet har 30x60 plattor.



Lilla fönstret i badrummet på övervåningen. Här ser plattorna lite mörkare ut än vad de är, men det beror säkert på motljuset. Utanför ser man byggställningen vilken blev nedplockad igår.. JIPPI!!! Bilder på huset utan ställning kommer i morgon :)


fredag, oktober 02, 2009

Thujahäcken en sommar gammal

I väntan på fler kakelbilder vill jag visa hur bra thujahäcken har växt som vi planterade i våras!



Före


Efter

Jag vet inte jag... mest slås man över att det dykt upp något i bakgrunden, samt att gräsfröna har tagit sig bra . Dessutom skiner solen :) Precis som det brukar vara på före och efter bilder, efterbilden har alltid en snyggare ton...
Thujorna har dock blivit bra mycket högre, även om de växer lite ojämnt. En del har växt med 50 cm, men då är det ju såklart bara en tunn kvist som sticker rakt upp. De ser lite frodigare ut också tycker jag...