tisdag, september 29, 2009

Uppdatering om kakling

Klinkersen är på plats i köket nu, men fick inga snygga bilder så tyvärr får ni vänta på att se hur det ser ut. Det tar dock lite längre tid än vad vi först trodde så snickarna hoppar över att komma till oss den här veckan. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med arbete för dem än. Annars hade jag sett fram mot att få köket uppmonterat, är nyfiken på att få se hur det blir. Apropå det så har vi inte köpt kakel till köket ännu. Vi är inne på att köpa vanliga vita kakelplattor med fasade kanter.
Köket behövde flytspacklas för att grunden var lite ojämn, så det har bidragit till att det tagit lite längre tid. Ikväll kommer de flytspackla hallen också. I morgon börjar de med badrummet på övervåningen. Då har jag förhoppningsvis lite mer att visa!

Förresten, vad mycket fix det går åt när man kaklar! Till köksgolvet hade det gått åt 6 säckar så plattsättaren åkte och köpte 20 säckar till!!! Hua!

Me hjärta Norrgavel

Jag blir alltid varm i hjärtat när jag ser Norrgavels produkter :) Det är något med deras material och design som verkligen går hem hos mig! Deras länsstol skulle lätt kunna få en plats hemma hos mig. Men vilken färg skulle man välja... den finns i ett flertal kombinationer.. kanske med fårskinnsklädsel.. eller det här snyggt rutiga?




Bild från norrgavel.se

söndag, september 27, 2009

Kakelkackel

Det löste sig med kaklet som var skevt! Problemet var ju att vi behövde ha det på en gång och det kaklet som vi hade valt var slut och ny leverans var på ingång, men ingen kunde säga säkert när den skulle komma så vi fick leta upp ett nytt klinker som vi kunde tänka oss. Det andra problemet var att det inte fanns så många alternativ när vi behövde 42 kvadrat. Till slut hittade vi de här snygga svarta 60x60 plattor i svart.



Nu är tvättstugan kaklad, blev riktigt bra. Från början hade jag tänkt att endast ha tre rader med kaklet lagt i förband men plattsättaren missförtod mig, och så blev det så här. Jag tyckte att det var snyggt när jag såg det så jag tyckte inte att det fanns någon anledning att ändra det...







onsdag, september 23, 2009

Det ska aldrig gå helt smidigt och smärtfritt

Urk!
I morse kom Gregor, plattsättaren och berättade att klinkersen om skulle ligga i kök och hall är lite skev, den buktar liksom på mitten, som att den fått en liten mage. Det är ju inte bra, så nu får vi försöka få tag på nytt. Det största problemet är väl egentligen att vi behöver det i detta nu... Köket ska inte sättas upp förrän nästa vecka, men då behöver golvet vara på plats!

tisdag, september 22, 2009

Plattsättarna har anlänt!

Plattsättarna kom igår, och tre stycken är dom, så det här kommer nog att gå undan. Under torktiden så spacklar de väggar och tak.

Här är badrummet på övervåningen, förberett för sättning. Vilken snygg färg! Medan det torkar ska de lägga klinkersen i hallen och köket.




Vi har bara en snickare idag, han sätter upp lister och dörrfoder. Bra det. Parkettgolvet på övervåningen är han helt klar med. Nu åker han hem idag så får plattsättarna arbeta. Nästa vecka ska köket upp. Dags för Marcus och mig att bestämma kakel till det :)

söndag, september 20, 2009

Härliga textilier

Hej på er! Marcus målar fasaden idag. Den sista vita panelen som sattes upp i veckan och så har han påbörjat andra strykningen på det gråa. Börjar upptill eftersom byggställningen antagligen plockas ner i veckan.

Jag och min kompis J var på IKEA för ett par dagar sen och blev helt tagna av deras nya textilkollektion Annamoa. Helt underbara!!! De gav oss ett riktigt "vill ha" begär, vi höll på att aldrig komma ut ur butiken. Tygerna är designade av Lotta Kühlbom och finns i fem färger. Jag hade kunnat köpa allihop men lyckades behärska mig något och kom hem med de här två.





Den blå ska omvandlas till en hissgardin i Melvins rum och den gröna tänkte jag göra snygga kuddar av. Jag är riktigt nöjd!

fredag, september 18, 2009

Inte mycket snickeriarbete kvar!

Nu har jag varit inne och kikat i huset. Det är klart med ventilationen och så är badrummet kittat med hål för tvn och tvättnedkastet. Det mesta med taket är klart, och nästan alla gipsplattor är på plats. Nästa vecka ska det sättas upp lister. Plattsättarna kommer också (förhoppningsvis). Eftersom de blivit försenade ska det komma tre stycken, så då antar jag att det kommer att gå undan. När golvet är lagt kommer man kunna börja sätta upp köket. Det ska bli kul att se!

Första innerdörren är uppsatt! Den är jag väldigt nöjd med.



Igår kom bergvärmeborrarna och började förbereda. Idag fortsätter de och borrar för fullt här utanför. 159 meter ska de försöka komma ner. Det är rätt djupt det... Det är intressant och höra på dem om hur det fungerar. Jag kan ingenting om brunnsborrning. Tydligen så är det rätt blött här vilket ökar effekten. Om de inte kommer ner så djupt så kommer vi att behöva två hål, det återstår att se.


Hagabergs brunnsborrning

tisdag, september 15, 2009

Isolering

Kommer ni ihåg barnboken där man följde en rött garnnystan för att se vad som fanns bakom nyckelhålet? Den känslan fick jag i måndags när isoleringen till ryggåstaket kom. Jag följde slangen från lastbilen in till huset...

Skönt att det är gjort nu. Det var en av de sakerna som snickarna väntat på för att kunna göra sätta innertaket så nu är det på gång också. Under några veckor kändes det som att det inte fanns så mycket man kunde göra för att man hela tiden väntar på andra hantverkare. Det är mycket som ska klaffa!

Igår var jag inte ut till huset under hela dagen så jag vet inte vad som hänt där. Jag såg visserligen att den utvändiga panelen är klar nu. Nu längtar jag efter att byggställningen tas ned så man får se ordentligt hur huset ser ut! Den ska stå kvar över helgen iaf så att vi (läs Marcus) hinner måla det sista.

Igår fick vi brev från stadsbyggnad om att vår granne ska bygga tre nya hus. Vad roligt! Det kommer att bli bra. Nu är den anonyma tiden för det här området borta! En del kommer nog att tycka det är tråkigt, de som flyttade hit för länge sedan, men jag ser bara fördelar. Kanske vi äntligen kan få en buss?

lördag, september 12, 2009

Tankar kring allrummet

Idag var vi hos möbelhandlarn och kollade på soffor. Vi har kollat runt lite tidigare men här hittade vi direkt en modell som passade oss. Melvin somnade också när vi provsatt den, tror det är hans sätt att godkänna den :) Den är stor och härlig, men istället för kuvertkuddar som på bilden väljer vi nog vanliga ryggdynor. Jag vill ju kunna ha egna kuddar och piffa med...


Rambo från möbelhandlarn


Den här mattan har jag länge suktat efter och har äntligen fått en plats för den. Jag tror att den kommer att passa perfekt i allrummet. Den heter Rand och kommer från IKEAs Stockholmserie. Gjord i ull och finns i två mått. Vi skulle behöva den stora. 250x350 cm.

Jag hade föreställt mig ett svartbetsat soffbord med Marcus hittade ett vitt högblankt. Inte så dumt faktiskt. det bästa med det var att det fanns en passande mediamöbel. Varför är det annars så svårt att hitta snygg sådan?


Soffbord Zion från Möbelhandlarn
Till detta funderar jag på en svartmålad gungstol, eller varför inte en laminofåtölj?

onsdag, september 09, 2009

Klädkammare


Oj då! Vad hände med min klädkammare? Jag fick lite lätt panik när jag gick in i den.. den är ju full av en massa andra bra saker. Från början hade jag en lagom stor klädkammare. Sedan har det tillkommit sak efter sak. Först tvättnedkastet, det är ju underbart och den vill jag ju ha. Ingen bättre plats fanns än att låta den gå genom klädkammaren... Eller allra först fick den stryka på foten till fördel för en dusch... Sedan blev det ventilationsrören.. och de måste man ju ha. Och så nu stegen... Nu är ju inte den nedfälld så ofta, men man måste ju kunna fälla ner den utan att den slår emot diverse hyllor och stänger. VART ska jag ha min vackra spegel och lampa som jag såg framför mig? Marcus försökte lugna mig genom att säga att vi kan ställa in en byrå i sovrummet. Det kan vi... men det var inte det jag hade tänkt mig :)
Nu har jag lugnat mig lite och ser det mer som en utmaning att inreda denna klädkammare så att vi får den både funktionell och fin!

tisdag, september 08, 2009

Nu börjar det invändiga arbetet

Sådär ja.. Nu har de börjat lägga in parketten! Efter mycket funderande fram och tillbaka valde vi en klassisk ekparkett. Det är alltid snyggt! Från början trodde jag att vi var inne på en mer lantlig inredning så då var jag sugen på vitlaserat trä. Men precis som med köket så blir det inte så lantligt :)
Idag åkte snickarna till ett annat bygge så det har varit lugnt hos oss. Röris har varit här och kopplat lite. Sedan kom köket.
Nu rullar det på!

måndag, september 07, 2009

Melvin 2 månader

Vår gosiga kille på sin 2 månadersdag, vilande mot pappas arm. Visst ser han ut som en stor kille nu?

Idag började snickarna lägga parkett på övervåningen. Det känns som att vi plötsligt börjar närma oss målet. Det pirrar i magen av förväntan... Bilder kommer i morgon. Promise!

Annars har Marcus pratat med Bauhaus om kaklet som råkade försvinna där. Vi hade nämligen beställt kakel och klinkers och betalat. Då fanns det i lager och de skulle plocka ihop det på pall för oss att hämta (den dagen var bilen full för vi köpte 73 paket golv), men när det var dags att hämta hittade de det inte längre. Självklart var det slut i lagret också. Så nu väntar vi på att de ska få det skickat från andra varuhus. Pust.

söndag, september 06, 2009

Jippi!!!

Tjoho alla vänner! I´m back! Marcus skruvade isär datorn och som den händige han är fixade han den åt mig i ett nafs :) Här kommer lite bilder från den här veckan som gått.
I måndags lyftes takpannorna upp på taket så snickarna kunde börja lägga ut dem. Tyvärr är inte alla plåtar klara från plåtslagaren så de kunde inte lägga ut alla plattor på huset.

Läktat och klart


Takpannor lyfts upp

Ser vilsamt ut... ;)

De flest takpannnorna är lagda
Den här helgen har vi lyckats måla lite mer, nu är de fönsterfoder som är uppsatta målade. Kul att se hur det färdiga resultatet kommer att bli. Till och med jag målade litegrann, medan mormor och morfar tog hand om Melvin. Kände att jag var lite ringrostig... Marcus och hans pappa tog några vändor till tippen med allt byggspill. Ändå är det massor kvar...
Har massor att berätta om, men får spara lite tills imorgon.. Nu fungerar ju datorn igen :)